Jag har älskat att måla och få utlopp för min kreativitet så länge jag kan minnas, men det var först efter gymnasiet där jag studerade på det estetiska programmet (bild och form), som jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på konsten. Resan till konstnärsyrket har varit lite krokig men mitt mål har hela tiden varit att skapa vacker, hoppfull och inspirerande konst som kan få fler att våga följa sina drömmar och passioner.

 

När jag ser något vackert börjar mina fingrar klia. Jag inspireras bland annat av naturen, djur, skönhet, sagor, mytologi, vardagsmagi, dans, stjärnhimlen, känslor, visioner och poesi, och tänker att världen desperat behöver mer skönhet, ljus och sanning. Min förhoppning är att min konst kan beröra andra, föra in människor i ett högre medvetande och ge betraktaren hopp och inspiration.

 

Inom konsten inspirerats jag av konsthistoriens stora mästare, men inom teckning och måleri är jag huvudsakligen självlärd. Däremot har jag gått många olika kreativa utbildningar och kurser inom både grafisk design, illustration, keramik, dekorationsmåleri, konstpedagogik och kreativt skrivande på bland annat Stockholms universitet, Nyckelviksskolan, Mittuniversitetet, Skeppsholmens folkhögskola, Nackademin, Konstfack och Hantverksakademin.

 

Vid sidan av studierna har jag medverkat i konstutställningar, haft uppdrag som grafisk formgivare, varit ledare för målerikurser, skrivit diktsamlingar, illustrerat bilderboken Klinga och Kapulko i rymden och skrivit och illustrerat den 90-sidiga allålders- bilderboken Den gyllene dalen som kom ut på bokförlaget Divinamedia Publishing 27 januari 2023. Genom utbildningen på Hantverksakademin inom dekorationsmåleri, fick jag kontakt med muralmålaren Jonas Wickman och har tillsammans med honom medverkat i flera större muralmålningsprojekt. Sommaren 2022 slutförde jag ett helt eget muralmålningsprojekt av en paradisträdgård med 10 träd, massor av blommor och buskar, 38 fåglar och en räv.

 

Jag brinner för konst och drömmer om att skapa verk som kan förändra världen och synen på naturen som en oändlig resurs. Jag ser konsten som ett verktyg för att kunna berätta historier, skapa gemenskap och försköna olika platser. I mina konstverk är naturen ofta besjälad, för jag önskar att jag genom min konst kan inspirera betraktaren till att se naturens storhet, skönhet och magi, och hur vi själva är en del av detta.