Hej! Jag heter Malin och så länge jag kan minnas har jag älskat att måla och jobba med olika kreativa projekt. Det har resulterat i att jag numera medverkar i konstutställningar, leder målerikurser och jobbar med stora väggmålningsprojekt som dekorationsmålare. Jag frilansar även som illustratör, skriver poesi och har illustrerat/ skrivit flera böcker.

Jag har min ateljé på Lidingö i Stockholm, och inspireras mycket av naturen. För mig betyder konsten att jag får möjlighet att skapa egna universum, vilket ger en enorm frihetskänsla. Genom konsten blir det också möjligt att berätta historier och uttrycka känslor, tankar och idéer. Jag hoppas att du gillar min konst och att den kan bli en källa till inspiration och glädje även för dig.

Mer info: www.malinsellergren.com
På Instagram heter jag @art_between us
// Malin

 

Artist statements

Genom min konst vill jag berätta historier, bygga nya världar och vända och vrida på perspektiven. Inspiration får jag från sådant som berört mig på ett eller annat sätt. Jag har alltid älskat att uttrycka mig kreativt, och det har alltid varit någonting som jag dragits till och behövt ägna mig åt för att må bra. I skapandeprocessen kan jag uppleva det som att jag förflyttas till ett eget kosmos där allt kan hända och där varje liten rörelse påverkar slutresultatet. Nuet centreras till de olika färgerna, formerna och linjerna, och deras samspel, kontraster och rytmer, vilket kan vara väldigt befriande. Jag strävar efter att nå ett tillstånd av flow och perfekt harmoni när jag skapar, så att jag kan ge de känslorna vidare genom min konst.

Konstnärer, illustratörer och skulptörer som jag inspireras av är bland annat: Julia Beck, Sara Lundberg, Marit Törnqvist, Linn Fernström, Illon Wikland, Elsa Beskow, Jenny Nyström, Hilma af Klimt, John Bauer, Shaun Tan, Alexander Jansson, Robert Ingpen, Lars Lerin, Prins Eugen, Carl Larsson, Marcus Larsson, John William Waterhouse, John Everett Millais, Claud Monet, Eduard Monet, Piere August Renoir, Francisco de Goya, Rafael, Michelangelo, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci och Rembrant.
 

Utbildningar & kurser:

2017-2018: Projektåret, heltid, Sundbybergs fokhögskola.
2017: Digital grafik och illustration, 7,5 hp, Södertörns högskola, Ungdomsromanen i samtiden, 7,5 hp, Umeå universitet. Spoken word, 7,5 hp, Stockholms teaterhögskola.
2016: Litteraturvetenskap 1 Rim, rytm, rapp- poesi, 7,5 hp, Högskolan dalarna. Digital grafik, 7,5 hp, Högskolan Väst. Kreativt skrivande 2 Manusutveckling, 30 hp, Luleå tekniska universitet.
2015: Den berättande bilderboken 15 hp, Konstfack.
2014: Grafisk teknik, digital bild och tryck 7,5 hp. Mittuniversitetet. Litteraturvetenskap GR (A), Kreativt skrivande, Barn- o ungdom, 30 hp. Mittuniversitetet.
2013: Att skriva för barn och ungdom 1 15 hp, Karlstads universitet. Mångkulturell barn och ungdomslitteratur 7,5 hp., Stockholms universitet.
2012: Barnkultur 1, 30 hp. Stockholms universitet. Barnbok: från idé till illustration, 35 h, Kulturama. Astrid Lindgren. Från flickbok till fantasy 7,5 hp, Mumin mm: Tove Janssons författarskap 7,5 hp, Stockholms universitet.
2011– 2012: Förpackningsutveckling, heltid, Nackademin Yrkes-högskola.
2011: Webbdesign 100 p, Grafisk kommunikation A 100 p, Medieproduktion A 200 p, Rörlig bild A 100 p, Lidingö Komvux.
2009 – 2010: Keramisk form, heltid, Nyckelviksskolan.
2008 – 2009: Livsverkstan, heltid, Lidingö folkhögskola. KNP 1, heltid, Falkenbergs konstskola på distans.
2005 – 2008: Estetiska programmet - Bild och form, Gångsätra gymnasium.


Stipendium

Sommaren 2020 Utbildningsstipendium från Fabrikör j.l. Eklunds hantverksstiftelse
2019 Resestipendium från Britt Pauls minnesfond för en konstresa till Lofoten.
Vt 2008 Svenska-stipendium från Gångsätra gymnasium.
Åren 2006, 2007 och 2008 vann jag en poesitävling för gymnasieelver på Lidingö som var ett sammarbete mellan Svenska kyrkan och Rädda barnen.


Medlem i konstnärsförening
Lidingö konstnärsförening
Med i konstrunda
Lidingö konstrunda 2019


Utställningar

2020 Samlingsutställning i Lidingö stadshus med Lidingö konstnärsförening.
2019 Samlingsutställning ”Ljuspunker” i Lidingö stadshus
Utställning på Lidingö Ortopediska i samband med Lidingö konstrunda
Elfviksgård samlingsutställning
2015 Galleri Riddaren i gamla stan
2011 Samlingsutställning i båthall 1 på Djurgården


Böcker

Under Ytan- en illustrerad diktsamling (text och illustrationer)
Klinga & Kapulko i rymden (illustrationer)
Allvarligt talat- detta kan bara sägas med poesi (ännu ej utgiven)
Den gyllene dalen (ännu ej utgiven)